Case S-Business: Sähköisellä allekirjoituksella tehokkuutta uusasiakashankintaan

 

Digitaalinen allekirjoittaminen

 

Etämyynti on parhaimmillaan tehokas ja nopea tapa myydä ja markkinoida palveluita ja tuotteita.
Kuitenkin tässä myynnin mallissa on omat haasteensa ja epävarmuustekijänsä;
ostopäätöksen täytyy tapahtua puhelimessa tai Internetissä palveluntarjoajaa koskaan tapaamatta.

Kun esteet on ylitetty päästään vaiheeseen, jossa loppuasiakas haluaa ostaa palvelun tai tehdä tilauksen. Kauppa saatetaan sopia puhelimessa suullisen sopimuksen muodossa, jolloin esimerkiksi paperisia asiakirjoja ei tarvita kaupan syntymiseen. Kirjallinen sopimus tuo kuitenkin luottamusta loppuasiakkaalle ja joissain tapauksissa se on jopa ehdoton, johtuen tuotteesta tai palvelusta.

On kuitenkin harmillista, mikäli kirjallinen sopimus hankaloittaa itse kaupan syntymistä ja tuo ostajalle turhaa vaivaa, oli tahtotila hankintaan kuinka korkealla tahansa.
Tähän syynä on tyypillisesti paperiset postitettavat asiakirjat, jotka lähetetään loppuasiakkaalle, joka taas palauttaa kaavakkeet allekirjoitettuna takaisin palveluntarjoajalle. Vasta tässä vaiheessa kauppa todellisuudessa toteutuu vaikka asiakas on antanut myöntävän vastauksen jo aikapäiviä sitten. On myös tapauksia, jolloin kauppa jää kokonaan toteutumatta – ostaja on unohtanut palauttaa sopimuspaperit ja esimerkiksi puhelimessa luotu kiinnostus on hiipunut.

 

S-Business Oy tarjoaa uudenlaisen yrityskortin, jota pystyy hyödyntämään yli 1600 S-ryhmän toimipisteessä. S-Business korttimaksamisella henkilön ei tarvitse enää säästää kuitteja, vaan kaikki ostot siirtyvät kirjanpitokelpoisina laskulle.

 

”Alunperin paperiset S-Business yrityskorttihakemukset olivat löydettävissä S-ryhmän toimipisteistä. Asiakas pystyi myös täyttämään hakemuksen sivuillamme ja tilaamaan sen postitse itselleen allekirjoitettavaksi. Lähetyksen yhteydessä oli palautuskuori takaisin postitusta varten”, kertoo S-Business Oy:n toimitusjohtaja Niko Sinervä.

Noin puolessa tapauksista tilattu lähetettävä paperilomake ei kuitenkaan koskaan palautunut takaisin S-Businekselle, vaikka asiakas oli kiinnostunut ottamaan yrityskortin käyttöönsä. Call centerin puolella kiinnostusta heräteltiin myös aktiivisesti puhelinsoitoilla, jolloin asiakas sai tietoa yrityskortista ja hänet pystyttiin ohjamaan tilaamaan kortti veloituksetta. Aktiivinen myyntityö ei kuitenkaan aina johtanut pisteeseen, jossa henkilö olisi tulostanut, allekirjoittanut ja postittanut hakemuksen S-Businekselle asti.

”Haimme uusia tapoja helpottaa hakemuksen täyttämisen prosessia. Signomin sähköinen allekirjoitus  on ilman muuta ollut tärkeä osa kehitystä. Yli 90% hakemuksistamme saapuu tänä päivänä sähköisessä muodossa. Telemarkkinointimme on myös voinut hyödyntää Web -lomaketta korttitilausten klousaamisessa, koska asiakas voi allekirjoittaa hakemuksen sähköisesti heti puhelinsoiton jälkeen.  Tällä hetkellä meillä on S-Busineksella yli 11 000 asiakasyritystä ja näen, että Signomin palvelulla on merkittävä rooli uusasiakashankinnassamme.”, toteaa Niko Sinervä.

S-Business -kortin voit tilata tästä!
Onko yritykselläsi mainio tuote tai palvelu mutta tilaus- tai hakemusposessi tuottaa ylimääistä vaivaa loppuasiakkaalle ja saattaa olla esteenä asiakassuhteen syntymiselle?

Lue lisää eri vaihtoehdoista, jotka helpottavat yrityksesi prosesseja.

 

Signom myynti / Ossi Marko:

+358 50 555 1405
sales@signom.com