Hyvä klousaaja ei pompota – Paranna asiakaskokemusta digitalisoimalla sopimusten allekirjoittaminen

Yritysten tarjoamien fyysisten kosketuspintojen vähenemisestä puhutaan paljon sekä puolesta että vastaan. Joissain tilanteista se aiheuttaa asiakastyytymättömyyttä, mutta on tilanteita, joissa tapaamisten välttäminen jopa lisää asiakastyytyväisyyttä!

 

Käytännössä kaikki mitä tehdään rutiininomaisesti ja toistuvasti voi ja kannattaa automatisoida. Tämä vähentää inhimillisten virheiden määrää ja nopeuttaa huomattavasti monia prosesseja mikä on omiaan parantamaan asiakastyytyväisyyttä. Yksi tehokas keino lisätä asiakastyytyväisyyttä on tarjota mahdollisimman vaivaton asiakkaaksituloprosessi (On-boarding).

 

Sopimusprosessien sähköistäminen tuo yrityksille kustannussäästöjä ja on lisäksi ekologinen vaihtoehto. Koko sopimuksen elinkaaren automatisointi on itse asiassa helpompaa, kuin saattaa luulla. Kerron seuraavassa kirjoituksessani yhden sähköisen sopimuksen elämäntarinan.

 

Sopimusten sähköinen allekirjoittaminen on kannattavaa monesta syystä;

  • Ei aikaan sidottua – Allekirjoittaminen voi tapahtua milloin vain
  • Ei paikkaan sidottua – Asiakkaan ei tarvitse tulla paikan päälle allekirjoittamaan
  • Aikaa säästyy kaikilta osapuolilta
  • Paperin kulutus vähenee huomattavasti
  • Turvallinen vaihtoehto (allekirjoittaja voidaan tunnistaa verkkopankkitunnuksilla)

 

Miten eri toimialat voivat hyödyntää sähköistä allekirjoituspalvelua?

 

Digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen on arkipäivää yhä useammassa yrityksessä. Valitettavasti vielä useammassa digitaalisia ratkaisuja ei hyödynnetä vielä lainkaan sillä tasolla, kuin se olisi mahdollista. Jopa suotavaa.

 

Digitaaliset, eli sähköiset ratkaisut osana yrityksen palveluntuotantoa parantaa asiakastyytyväisyyttä poikkeuksetta silloin, kun asiakas on nostettu keskiöön. Kukapa ei haluaisi välttää turhia käyntejä toimistolla tai uuden mustekasetin hankkimista kotiin asioidakseen tämän päivän yrityksen kanssa? Esimerkiksi VVO hyödyntää sähköistä allekirjoitusprosessia onnistuneesti uuden vuokralaisen solmiessa vuokrasopimusta.

 

Sähköisesti tehty allekirjoitus mahdollistaa suuren määrän automaattisia tarkistuksia liittyen allekirjoitustapahtumaan. Yksinkertaisessa prosessissa allekirjoittaja tunnistautuu vahvasti ja pääsee tutustumaan asiakirjaan sekä allekirjoittamaan sen tunnistautumisen jälkeen. Sopimukseen tulostuu tunnistuspalvelun tarjoajalta (Pankkitunnistus, Mobiilivarmenne) palautunut nimitieto. Sähköinen allekirjoittaminen soveltuu moneen eri käyttötarkoitukseen, sillä siihen voidaan yhdistää yrityksen allekirjoituksen kohdalla nimenkirjoitusoikeuden tarkastaminen kaupparekisteristä, luottotietojen tarkastus ja vaikkapa maksutapahtuma.

 

Haluatko kuulla lisää? – Ota yhteyttä!