Olipa kerran digiloikka! Joka ei mennytkään ihan niin kuin oli suunniteltu…

Digiloikka vai hallittu digitalisoiminen?

 

Edellisessä blogipostauksessa mainitsin jatkavani digitalisaatiosta käytännössä ja miten eheällä asiakkaaksituloprosessilla voi vaikuttaa uusasiakashankintaan. Liiketoimintaprosessien sähköistämistä ja siirtämistä digiaikaan tapahtuu kiihtyvään tahtiin, mutta onko digiloikka kuitenkaan se paras vaihtoehto? Mitä kannattaa välttää, jos haluaa onnistua digihankkeissa? Entä mistä kannattaisi aloittaa?

 

”Nyt digitalisoidaan kaikki kerralla kuntoon niin ei tarvitse sitten enää miettiä” sanoi herra toimitusjohtaja

 

Kaiken laittaminen kuntoon kerralla kuulostaa hyvältä, mutta digiaikaan siirtyminen kertarysäyksellä voi olla liian iso pala kakkua kerralla haukattavaksi. Eri prosessien sähköistäminen pienemmissä paloissa on paljon hallitumpaa ja riskittömämpää. Hallitun kokonaisuuden kanssa voidaan myös nopeammin huomata, jos jotain kannattaa muuttaa ilman, että siitä koituu massiivisia kustannuksia ja aikataulujen venymisiä. Fakta on usein se, että kerralla ei tule valmista vaan toimiva ja käyttäjäystävällinen ratkaisu syntyy iteraatioiden ja pilottikäytön kautta.

 

Valtavalla harppauksella tehty digiaikaan pongahtaminen ei valitettavasti myöskään takaa sitä, että asia olisi nyt hoidettu ja projekti taputeltu valmiiksi. Suurina kokonaisuuksina tehty sähköistäminen aiheuttaa usein ongelmia ja teknologian kehittyessä nopeasti myös ikäviä yllätyksiä – pikku muutos tuolla ja täällä hajoaa, korjataan jotain ja kaksi muuta asiaa menee rikki…

 

Tehokkuutta asiakashankintaan käytännön digitempulla

 

Olisiko teidänkin aika luopua papereiden pyörittämisestä ja tehdä käytännön digitemppu? Green Office tai paperiton toimisto säästää sekä luontoa että aikaa. Ja monesti myös asiakkaiden hermoja. Paperiset hakemukset voidaan täyttää helposti verkossa web-lomakkeiden avulla, tarvittaessa tarkastaa lennosta asiakkaan luottotiedot ja suorittaa myös allekirjoitus turvallisesti pankkitunnuksilla. Täytetty hakemus allekirjoituksen kera voidaan ladata pdf:nä tietokoneelle. Kaikki yhdellä istumalla.

 

Mitä helpompaa asiakkaaksituloprosessi on, sitä useampi potentiaalinen asiakas muuttuu asiakkaaksi. Voiton vie se kuka on tehnyt asiat asiakkaalle mahdollisimman helpoiksi ja nopeiksi. Harva jaksaa enää tulostaa paperilomakkeita ja postittaa niitä, kun parempia ja nopeampiakin vaihtoehtoja on. Asiakkaaksituloprosessin sähköistäminen on hallittu kokonaisuus, jonka vieminen digiaikaan tuo nopeita tuloksia. Joustavasti toteutettu ratkaisu saadaan räätälöityä moniin eri tarpeisiin, jolloin tekniset rajoitteet eivät ole ensimmäisenä sanelemassa prosessin kulkua.

 

Sähköisen allekirjoituksen juridiseen puoleen palaan seuraavassa kirjoituksessani. Lyhyesti todettakoon nyt kuitenkin, että sähköinen allekirjoitus on yhtä pätevä kuin perinteinen paperi ja kynä yhdistelmä.